Konsert: Visst skal våren komme

«Visst skal våren komme» ble utgitt i 1983, skrevet av dikterpresten Eyvind Skeie og tonsatt av hans musikervenn Sigvald Tveit. De ga verket undertittelen «Sanger om håp».

En av sangene fra dette verket – sangen «Å, denne kilde ren som paradiset» - har også funnet sin vei inn i Den norske kirkes nye salmebok fra 2013.

I «Visst skal våren komme» tar Eyvind Skeie utgangspunkt i apostelen Johannes, der han sitter på øya Patmos, fengslet og fordrevet. Tidene er urolige; de troende er truet på livet. Da får Johannes sine syner og sin åpenbaring som fyller ham med tro og håp.

Med «Visst skal våren komme» ønsker Eyvind Skeie å vise at det håp og den Kristusvisjon Johannes hadde den gang, også er vårt håp i dag. Det håp som gir oss mot til å tro og leve.

Sangene i «Visst skal våren komme» er av Eyvind Skeie satt sammen med tekster fra Johannes Åpenbaring til et helhetlig program.

 

Dyrøyoktetten

Dyrøyoktetten er sangglade venner med ulike yrker, men med tilknytning til Dyrøy i Sør-Troms. Vi er 10 sangere ved fullt oppmøte og har sunget sammen i over 20 år, gjerne i kirkelige sammenhenger.

Dyrøyoktetten synger som oftest a capella, men til «Visst skal våren komme» har vi fått med oss en solist og noen dyktige musikere fra området: Sopranen Bodil Onsøien, jazzpianisten Eivind Valnes, oboisten Anna Starr, vår egen fløytist Trygve Skipenes Østrem og Øyvind Østrem Skoglund på bassgitar.

 

Sted: Kirkebakken menighetshus
Tid: Søndag 1. mai kl 17

Billetter kr. 150 (kan kjøpes ved inngangen)

print